Demo: S UK Praha sme odohrali dobrý zápas, chýba nám však disciplína

Hráči Diplomats Pressburg nastúpili na prvý zápas nadstavbovej časti v Prahe proti jedinému majstrovi EUHL – UK. Duel ponúkol množstvo gólov a zvratov, tí diváci, ktorí zavítali priamo na zápas rozhodne nemuseli ľutovať. Bratislavčania dvakrát viedli o dva góly no v polovici stretnutia paradoxne doťahovali dvojgólový rozdiel. O obrat v závere druhej časti sa postaral svojím premiérovým zásahom v tejto sezóne aj obranca Diplomatov Urban Demo, ktorý znížil na 5:4 a neskôr prihrával Kalináčovi na 5.5. V článku nižšie sa už dočítate o jeho pohľade na divoký zápas v Prahe.

„Začali sme veľmi dobre a za pár minút sme viedli o dva góly. Potom však prišli z našej strany zbytočné chyby, čím sme dostali súpera do výhody“, uviedol Demo. Diplomati viedli po dvoch odohraných minútach rozdielom dvoch gólov, o ktoré sa postarali Kraus a premiérovo v drese Bratislavčanov Jánoš.

Nesmieme zabudnúť na fakt, že máloktoré mužstvo dokázalo na ľade majstra pozbierať body. V aktuálnom ročníka Pražania stratili na domácom ľade iba bodík, keď vyhrali s mestským rivalom Engineer Prague po predĺžení. O to viac je podľa Dema potrebná disciplína, ktorá takmer stála Diplomatov zápas. „Chýba nám disciplína a väčšia zodpovednosť v istých momentoch náročných zápasov. Prakticky prestaneme dodržiavať taktické pokyny a neustále na to doplácame,“ doplnil obranca Diplomatov.

V nadstavbovej časti čakajú Diplomatov ešte štyri duely, ako uviedol Demo, dokonca ročníka by bolo potrebné nájsť kvalitného lídra v šatni, ktorý by dokázal strhnúť celý kolektív. „Chýba nám trošku hlasný líder v kabíne, ktorý by v tom správnom momente vedel zvýšiť hlas. Akonáhle prestaneme plniť svoje úlohy, silnejší súperi to okamžite dokážu potrestať. To sa nám jednoducho nemôže stať,“ priblížil Demo.

Na záver obranca dodal, že aj napriek niektorým zlým momentom v Prahe Diplomati odohrali výborné stretnutie so šťastným koncom a dôležitým trojbodovým zápisom. Najbližšie sa Bratislavčania predstavia na ľade nováčika z Brna – HC Masaryk Univerzity. My im budeme aspoň na diaľku rozhodne držať palce.

Autor: Jakub Sudek

Foto: Starline Photography, Marián Trizuliak Photography, Peter Brichta Photography

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *